Wednesday, 30 May 2012

Grand Dinner PBS UUM 2012 [Red Indulgence]

yeaaahhh,.. selesai sudah Grand Dinner Pusat Budaya Dan Seni Universiti Utara Malaysia yg diaadakan pada 28 Mei 2012 bertempat di Sentosa Regency Hotel Alor Setar. Majlis ini berjaya menghimpunkan semua staff-staf, dan juga ahli-ahli kelab dibawah PBS bagi menghargai sumbangan mereka. 

Bertemakan "Red Indulgence",..  Semua hadirin tampil segak dan cantik ditambahkan lagi dengan persembahan2 dr ahli kelab yg meletop. Dan part paling best setiap akan membuat satu persembahan yg lain dari kebiasaan. Sebagai contoh Kelab Nasyid tidak akan menyanyikan nasyid so mereka kena berdikir barat. Begitu lah juga ngan Kelab Broadcasting Yatz kaizen. Kami kena menari la plk. Siap kena buat overture lg. Kami menari tarian tradisional Jawa: Hatinya tak tahan>> Mambo Dance: Mambo number 5  >>dan K-POP Dance : Fantastic Baby,..

Mmg gempak dan happening habisss. Apa2 pun yatz ingin berterima kasih kpd semua yg terlibat terutamanya dr Kelab Penyiaran dan juga geng2 yg gigih berlatih menari bersama2. Korang mmg terbaekkk,.. Sweet Moments Ever.^_^

Nie antara picture di sepanjang majlis berlangsung.

Red Carpet

Retisss pose at Red Carpet

Retis PBS

Siapa bilang gadis melayu tak menawan
Yatz Kaizen ngah gilerrr

 

Menu chine cuisine,.. nyum2. kesemua 8 set hidangan.
Retisss J-POP (Jawa POP)  bersedia utk beraksi

Tradisional Dance>Hatinya Tak Tahan

Mambo dance>Mambo number 5

K-POP Dance>Fantastic Baby by Big Bang

M.Daud Kilau PBS ^_^
Dikir barat dari Kelab teater warna.

Dance Fever with En Faizul

tengah sibuk sebagai biro teknikal
Bidasari






Broadcasting Club UUM

Monday, 28 May 2012

TUHAN TOLONG AKU by iamNEETA ♪♥ ♪ ♥ ♪ ♫

TUHAN TOLONG AKU by iamNEETA  ♪♥ ♪ ♥ ♪ ♫

Hancur segala kisah hidupku
Menjadi mimpi-mimpi yang tak indah
Walauu hati kecil ku menjerit
Tak mungkin mimpi menjadi milikku.

Tuhan tolong aku
Jadikan penyeri untuk dalam hidupku
Ku perlu dia ingin jadi milikku
Menjaga hatinya...ooooo..

Bukan mahu aku
Yang telah terjadi luar kuasa tanganku
Bawalah aku hingga satu persatu
Mencari hatinya...

Hilang, segala ruang hidupku
Menjadi warna-warna yang terpendam
Walau hati kecilku menjerit
Tak mungkin mimpi menjadi milikku

Tuhan tolong aku
Jadikan penyeri untuk dalam hidupku
Ku perlu dia ingin jadi milikku
Menjaga hatinya...ooooo..

Bukan mahu aku
Yang telah terjadi luar kuasa tanganku
Bawalah aku hingga satu persatu
Mencari hatinya...

Andainya aku bisa terbang
Melebarkan sayap ke sana
Dan terbang hingga ke jauh
Merentasi garis dunia...ooo..ooo

Tuhan tolong aku
Jadikan penyeri untuk dalam hidupku
Ku perlu dia ingin jadi milikku
Menjaga hatinya...ooooo..

Bukan mahu aku
Yang telah terjadi luar kuasa tanganku
Bawalah aku hingga satu persatu
Mencari hatinya...

Tuhan tolong aku...
Tuhan tolong aku...
Tuhan tolong aku..
Tuhan tolong aku.



Saturday, 26 May 2012

Istikharah Cinta with lirik - Sigma


Tajuk Nasyid : Istikharah Cinta
Artis : Sigma
Album : Istikharah Cinta

Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

diistikharah cinta..



semua org pasti akan mendapatkan cinta sejati mereka. 
tapi,, kita harus bersikap dewasa,, dalam mencari erti cinta sejati.....
Tuhan pasti sudah memilihkan siapa yg pantas untuk dirinya... 
siapa yg pantas untuk menjadi cinta sejatinya.....
CINTA SEJATI,, janganlah kamu mensiasiakannya...
-Yatz Kaizen-
 

Friday, 25 May 2012

Avenged Sevenfold - So Far Away Lyrics


So Far Away
By : Avenged Sevenfold

Never feared for anything
Never shamed but never free
A life that healed a broken heart with all that it could

Lived a life so endlessly
Saw beyond what others see
I tried to heal your broken heart with all that I could

Will you stay ?
Will you stay away forever ?

How do I live without the ones I love ?
Time still turns the pages of the book its burned
Place and time always on my mind
I have so much to say but you’re so far away

Plans of what our futures hold
Foolish lies of growing old
It seems we’re so invincible
The truth is so cold

A final song, a last request
A perfect chapter laid to rest
Now and then I try to find a place in my mind

Where you can stay
You can stay awake forever

How do I live without the ones I love ?
Time still turns the pages of the book its burned
Place and time always on my mind
I have so much to say but you’re so far away

Sleep tight, I’m not afraid
The ones that we love are here with me
Lay away a place for me
Cause as soon as I’m done I’ll be on my way
To live eternally

How do I live without the ones I love ?
Time still turns the pages of the book its burned
Place and time always on my mind
And the light you left remains but it’s so hard to stay
When I have so much to say and you’re so far away

I love you
You were ready
The pain is strong enough despite
But I’ll see you
When He lets me
Your pain is gone, your hands are tied

So far away
And I need you to know
So far away
And I need you to
Need you to know


Wednesday, 23 May 2012

Lirik Lagu Teuku Wisnu feat Shireen Sungkar – Cinta Kita (Ost Cinta Fitri)


Teuku Wisnu ft Shireen Sungkar - Cinta Kita (Lyric)


Inilah aku apa adanya
Yang ingin membuatmu bahagia
Maafkan bila ku tak sempurna
Sesempurna cintaku padamu

Ini cintaku apa adanya
Yang ingin selalu di sampingmu
Ku tahu semua tiada yang sempurna
Di bawah kolong langit ini

Jalan kita masih panjang
Ku ingin kau selalu di sini

Biar cinta kita tumbuh harum mewangi
Dan dunia menjadi saksinya
Untuk apa kita membuang-buang waktu
Dengan kata kata perpisahan

Demi cinta kita aku akan menjaga
Cinta kita yang t'lah kita bina
Walau hari terus berganti hari lagi
Cinta kita abadi selamanya

Jalan kita masih panjang
Ku ingin kau selalu di sini

Biar cinta kita tumbuh harum mewangi
Dan dunia menjadi saksinya
Untuk apa kita membuang-buang waktu
Dengan kata kata perpisahan

Demi cinta kita aku akan menjaga
Cinta kita yang t'lah kita bina
Walau hari terus berganti hari lagi
Cinta kita abadi selamanya


Saturday, 12 May 2012

Isu Sambutan Hari Ibu,..


Assalamualaikum...


Hari ini merupakan hari ibu,.. tapi sekarang semakin heboh yang mengatakan  Hari Ibu itu haram disambut...tapi sejauh manakah kesahihannya... so Yatz Kaizen pun blogwalking bagi mencari pendapat-pendapat dari pelbagai pihak, khususnya dr ustaz2 dan juga dari para bloger. dan ini diantara entry yang perlu korang baca,.. kreadit kepada blog Firdaus Zulkifli yang telah memberi penerangan yang jelas mengenai isu ini. Apa-apa pun cuba korang baca dulu dan fikir-fikirkanlah kewajarannya,..


Antara entry yang membincangkan hukum menyambut hari ibu:


Sambut Hari Ibu – Haram Ke Tidak Sebenarnya ?

Haram Sambut Hari Ibu @ Mothers Day ?

Hot: Sambut hari ibu haram!

Hari Ibu adalah "HARAM"


Dalam salah satu video youtube Ustaz Azhar Idrus pun ada menyatakan yang haram menyambut hari ibu ini:



"Ustaz azhar mengatakan haram sambut hari ibu kerana sejarah hari ibu disambut itu berasal dari sambutan kristian tanda penghormatan kepada Mother Of Churh iaitu ketua segala gereja"


Dalam satu entry terbaru dari blog Kereta Mayat pula mengatakan bahawa:


"Apabila benda itu ada kebaikan, dan kebaikan itu tidak menjejaskan akidah, tak payah kita nak pening kepala berhujah itu ini begitu begini..."


So apa kata putus kita, adakah kita masih nak menyambut hari ibu p ataupun biarkan esok berlalu seperti hari-hari yang sebelumnya...bagi aku memang aku dah putuskan untuk tetap menyambut hari ibu pada esok hari kerana aku menganggapnya sebagai sesuatu yang tidak sesekali menjejaskan akidah aku sebagai umat islam...

Aku yakin untuk menyambutnya juga kerana semenjak bergelar pelajar universiti ini dan seorang remaja memang masa aku banyak dihabiskan di kampus dan kalau balik kerumah 50 % dari masa aku bersama kawan-kawan so apa salahnya kalau aku jadikan satu hari di bulan mei ini untuk menunjukkan penghargaan kepada ibu aku yang telah menjaga aku selama 20 tahun ini...
Kalau ikutkan memanglah haram menyambut hari ibu ini kerana ada dalil mengatakan hari ibu ini diwujudkan kerana demi tanda penghormatan kepada Mother Of Churh...tapi kalau kita menyambut hari ibu dengan niat nak ikut upacara tuh memanglah salah so tekadkan niat kita nak menunjukkan ibu penghargaan kepada segala penghargaan yang selalau kita bagi kepada ibu kita hari-hari...


Salah satu entry berkenaan hari ibu yang menarik perhatian aku adalah entry dari blog Kereta Mayat: Hari Ibu Haram?..dalam entry tuh menceritakan segalanya pendapat yang tuan empunya blog mengenai hari ibu ini...


Petikan entry tersebut:

"kau tahu tak, menulis ni, dari kiri ke kanan, menyerupai orang  kapir, menyerupai tulisan dalam Bible, Sunnah Nabi menulis, kanan ke kiri, jadi korang semua ni haram main FB, main blog, sms dan semua apa ke jadah sebab menulis dari kiri ke kanan menyerupai orang kapir, haram! Jika nak main FB atau sms, kena guna tulisan jawi, baru halal-woha! "


Nak tahu lagi, pergilah ke entry tersebut...


Yatz Kaizen: So apa pendapat korang???

Friday, 11 May 2012

[GEMPAR] Penemuan Objek Misteri Di UUM

Hari ini Jumaat 11 Mei 2012 macam besa Yatz Kaizen dan Alkimi Nabil gi ke Masjid bagi menunaikan kewajiban solat Jumaat. Macam hari-hari biasa, lepas azan jea kami terus gerak dari kolej kediaman ke masjid. Tapi didalam perjalanan tu,.. yatz ada ternampak satu objek yang macam pernah yatz tengok tapi memang tak biasa tengok. Mula-mula heran dan pelik laaa,.. betul ke apa yang yatz nampak. So tanya la si Alkimi Nabil dia nampak x benda tu. Tapi dia tak perasan pulak. So kami buat bodoh jea laaa,.. gi terus masjid solat jumaat.

Dalam perjalanan balik, Yatz tak puas hati,.. so Yatz pun ajak si Alkimi Nabil gi lalu tempat tu lagi. Dan keputusannya memang sahhh,.. benda tu la yang Yatz nampak. Korang nak tau benda apa??? Nie dia???

Nie la lokasi kejadian. Area DPP EON and Puncak Vista. Jalan menghala ke Masjid Badlishah. Korang nampak x benda tu??? dapat kesan xbenda tu apa???


Wednesday, 9 May 2012

Lihat sahaja KAABAH dan kita dapat pahala...


Lihat sahaja KAABAH dan kita dapat pahala...


Ya Allah, begitu Pemurahnya Engkau terhadap Hamba Mu ini...

p/s: Share seberapa mampu... Jom kita sebarkan gambar ini atau mana2 gambar Kaabah yang anda ada.. :D InsyaAllah


 

Monday, 7 May 2012

Saturday, 5 May 2012

[Misteri] Kelibat Entiti Asing Di DKG 2 UUM



Baru-baru ini heboh tentang kewujudan entiti asing yang kelihatan berlegar-legar di sekitar DKG 2 kawasan kampus  Universiti Utara Malaysia pada waktu malam,.. Setelah diselidiki rupa-rupanya entiti itu sebenarnya ialah seorang pelajar UUM yang tak hensem dan macho bernama Yatz Kaizen. Hehehe,..


Nie la aktiviti masa lapang yatz. Nak tau apa??? Nie haa


 Aktiviti mengambil air dari water cooler. Hehehehe

Memang takda keje. Tapi jika difikirkan kira ok la tu. Leh jimat sikit perbelanjaaan. Kalau guna mesin air tu mau2 berhinggit jugak seminggu. Nak guna air paip,.. was2 la pulak. Baik guna air kat sini lagi selamat. Balik masak pulak. Tu dah dua kali selamat. Dan yang penting ianya. PERCUMA. hehehe 

.:Korang penah buat ke macam nie???  Jangan bagitau siapa-siapa ekkk,.. Nie rahsia kita. Takut nanti esok beratur pulak orang ambik air kat situ. ^_^


 
-MISI SELESAI- 

Friday, 4 May 2012

Tips apabila bertemu Mr Pacat


salam semua… Entry ini Yatz Kaizen tujukan khusus kepada member-member yang bakal masuk Hutan Sintok esok. Maaf lambat post entry nie,.. line lembab sikit. Bukan lembab macam siput,.. tapi lembab macam pacat. Hehehehe gurau jea.

ha nih antara tips yang aku mau share ngan korang semua. terutamanya yang mau masuk dalam hutan.. nih berdasarkan pengalaman aku and info yang aku jumpa dalam web. renung3kan dan amalkan..



 

Tips nak elak Mr Pacat
  • Pakai stokin yang panjang hingga para betis atau paling baik sampai paras lutut… ni untuk elak pacat cepat naik ke kaki korang.
  • Pakai baju lengan panjang yang tidak longgar. baju yang longgar memudahkan pacat naik ke badan.
  • Sebelum masuk hutan, rendamkan stokin kaki dan baju yang ingin di pakai dalam air rendaman tembakau dan biarkan semalaman kemudian keringkan. ini mungkin x selesa sedikit sebab kain akan berbau tembakau.
  • Pakai kasut yang bertutup. jangan sekali-kali korang pakai yang ada lubang atau tidak bertutup. kasut mestilah tidak terlalu longgar juga untuk elak pacat memasuki kasut.
  • Kalau memakai stokin pilih stokin yang tebal atau pakai dua lapis. pacat nih x mudah putus asa. dia akan cuba juga masuk stokin korang.
  • Jangan melanggar semua tumbuhan masa korang dalam hutan. jika ada denai, korang ikut jak denai tuh sebab pacat nih suka sembunyi bawah kelopak daun.
  • Kalau korang pakai tudung, masukkan tudung dalam baju yang dipakai.
  • Cuba pakai pakaian termasuk stokin yang berwarna terang sebab pacat berwarna sedikit gelap dan ini memudahkan untuk kesan pacat yang naik.
  • Sepanjang jalan dalam hutan sentiasa belek2 atau lihat kasut korang sebab kebanyakan pacat naik dari kaki.
  • Jangan berhenti di sesebuah kawasan statik lama dan jangan sembarang duduk dalam hutan ini bagi peluang kepada pacat untuk naik kaki korang.
  • Sentiasa bawa garam, minyak kayu putih dan minyak kapak. bahan2 nih korang bole tabur pada pacat untuk dia melepaskan kaki korang kalau pacat tuh naik dan da melekat menikmati darah korang.
  • Bawa juga pen atau ranting untuk bantu korang tanggalkan pacat yang naik badan korang… especially yang geli akan benda2 mengensot macam pacat..
  • Minta kawan belakang korang untuk sentiasa tengok2kan belakang kaki dan belakang badan korang kalau ada pacat yang cuba naik badan korang. kalau ada kawan lelaki lagi ok sebab mereka nih jarang geli macam pompuan.




Cara betul untuk alih Mr Pacat.
  • Pacat akan terjatuh selepas kenyang. Namun, jika anda mahu mengalihkan ia lebih awal, kenal pasti bahagian gigi pacat yang berfungsi menghisap darah di salah satu hujung, lazimnya di bahagian lebih nipis.
  • Secara perlahan, gunakan jari telunjuk untuk mencabut bahagian pacat yang menghisap darah daripada kulit. Gunakan satu lagi jari untuk memisahkan hujung satu lagi yang lebih gemuk. Pada proses ini, pacat lazimnya akan cuba untuk kembali melekat ke kulit.
  •  Selepas mencabut pacat, pastikan anda membersihkan kesan luka untuk mengelak jangkitan. Hidupan itu tidak beracun, namun mungkin rasa gatal dan tidak selesa.
  • Jangan gunakan api rokok, ubat nyamuk, losen antiserangga atau menarik secara pantas untuk mengalihkan pacat daripada kulit. Cara ini mungkin memberi kesan lebih teruk kerana ia memberi luka lebih dalam dan kesan parut.
  • Jika ia menghisap darah di bahagian telinga, hidung atau mulut, anda mungkin mendapat masalah kerana pacat menjadi gemuk apabila kekenyangan, sekali gus boleh membawa kesan parut atau cela di muka.
  •  Jika secara tidak sengaja mendapati ia di mulut, gunakan alkohol atau hidrogen peroksida untuk berkumur. Jika terpaksa, gunakan objek keras.

Tu je la rasanya tips yang boleh di-sharekan.. kalau da amalkan tips nih tapi masih ragu2 korang redha jea la… ada orang cakap pacat nih pengukur samada hutan tuh da tercemar atau x. kalau x pacat maknanya hutan tuh da tercemar…

so jangan terlalu takut terhadap hidupan ini kerana ia tidak menyebarkan jangkitan dan hanya menyebabkan kecederaan kecil. Anda tidak akan terasa digigit kerana ia menyebarkan anestetik apabila ia menghisap darah. Namun, untuk mereka yang memiliki kulit putih gebu atau manja (sensitif), gigitan pacat turut memberi kesan apabila meninggalkan kesan parut yang ketara. Paling kuat pun korang akan dapat lovebite kat kaki dari Mr Pacat nie jea.

so, selamat  berjumpa and bermanja-manja dengan Mr Pacat… 

Thursday, 3 May 2012

Pesanan Ustaz Azhar Untuk Lelaki


Somebody That I Used To Know : (Gotye Cover)


Lyrics to Somebody That I Used To Know : (Gotye Cover)

Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end
Always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad that it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened
And that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger
And that feels so rough
You didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records
And then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believing it was always something that I'd done
And I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know...

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened
And that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger
And that feels so rough
You didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records
And then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

I used to know
That I used to know

Somebody...

Yatz Kaizen: Love this song,.. Can you believe that five people playing on one guitar with ten fingers clicking on the guitar to make various enjoyable music melody? The Canadian Walk off the Earth and Sarah Blackwood perform a cover of Gotye's "Somebody that I used to know" on one guitar. You can freely watch the Somebody That I Used to Know - Walk off the Earth (Gotye - Cover) music video from YouTube to get to know how these five people sing and play on the guitar to work out a great cooperation.

Video 18SG Malam Jumaat

-Dengar cerita lagu untuk memanggil kuntilanak. Yatz pun xtau la betul ke tak. Tapi memang seram la bila dengar tadi. Tiba2 meremang jea bulu roma nie. So kalau berani sila la dengarkan lagu ini pada tengah malam jum'at yang sepi dan sunyi,.. huhuhu
Yatz Kaizen: Bukan videonya yg 18SG, tetapi auranya! Yatz tidur dulu yer?!
 

Teka Teki Yang Layak Di Beri Penampar



1) Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman?
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pastu lu tido balik….

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M opp!!! salah EPL laaa

3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
Answer: Kuda belang….cube kira brape black belt dia ade.

5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

6) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis ‘TARIK’

7) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki…siapakah saya?
Answer: Pembohong…

8) Apa dia ‘Jauh di mata, dekat di hati’?
Answer: Usus

9) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut

10) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak

11) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan ‘buaya’

12) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer:Sekretari baik………………’Selamat pagi Boss’
Sekretari kurang baik………..’Dah pagi ni Boss’

13) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang…heheheh

14) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

15) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung

16) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah ‘kringgg’ bole diangkat…

17) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa …gile ape…

18) Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah……


.:Sila tekan LIKE jika rasa mcm nak bagi penampar kat Yatz Kaizen. hahahahahak,...:


Wednesday, 2 May 2012

Debat PTPTN Khairy Jamaluddin Dan Rafizi PKR : 3 Mei 2011 (LIVE)

Debat PTPTN antara Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli  dan Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin Khamis ini, 3 Mei 2011. Diharapkan forum ini nanti  bakal menghasilkan input menarik untuk orang ramai khususnya kumpulan sasar.

Debat bertemakan "Pemansuhan PTPTN Dan Hala Tuju Pendidikan Tinggi" akan berlangsung secara LIVE di Dewan Raja Muda Musa, Kompleks Belia dan Kebudayaan Negeri Selangor di Seksyen 7 di Shah Alam, jam 8 malam.

Mengambil kira ciri debat itu sendiri, sebanyak 3,000 kerusi disediakan penganjur. Masing-masing 1,000 kerusi dikhususkan kepada pengikut dan penyokong Khairy dan Rafizi manakala baki 1,000 untuk orang ramai.

Penganjur berharap hadirin akan datang awal untuk mendapatkan tempat duduk dalam dewan. Bagi hadirin beragama Islam, ada kemudahan surau untuk mereka menunaikan solat Maghrib dan Isyak nanti, jadi diharap datang awal.

:.Ini baru anak jantan, berkokok bukan sebarangan, tetapi berkokok dengan fakta yang munasabah bakal dibawa di pentas debat nanti. Pemerhati akan mengadili siapa yang yang benar-benar memperjuangkan isu yang sebenar demi kepentingan semua dan negara amnya.: